Intuïtieve Massage Margrit Siemerink

Vierhandenmassage

Naast massages één-op-één bied ik  ook vierhandenmassages aan.

Ontdekkingsreis vierhandenmassage: Twee is meer dan 1+1!

Een vierhandenmassage is een bijzondere belevenis, zowel voor de twee masseurs als voor de gemasseerde. Als ontvanger is het een prachtige kans  om echt los te laten, je over te geven aan volledige aanraking, er helemaal mogen zijn.
En als masseur is het een feest van samenwerken en afstemmen en heerlijk masseren. Vierhandenmassage biedt de mogelijkheid om iemand volledig te raken. En door het samenwerken is er ook de vreugde van het delen van liefdevolle aanraking en energie.

Een mooi verhaal…

 
Ik hoorde ooit een verhaal over het ontstaan van vierhandenmassage. In Hawaii, zo gaat dat verhaal, wordt in de dorpsgemeenschappen veel gemasseerd. Het is een normaal onderdeel van het dagelijks leven. Als een dorpeling daar voor een grote verandering in het leven staat (bijvoorbeeld trouwen en naar een ander dorp verhuizen, ander werk beginnen), of een moeilijke overgangssituatie doormaakt, wordt deze dorpeling naar het midden van het dorp gebracht, en daar dan 24 uur (sommige verhalen zeggen zelfs 48 uur) gemasseerd door het hele dorp. Niet allemaal tegelijk, ze wisselen elkaar af. Maar wel veel handen, en heel lang. De intentie is om de dorpsgenoot zo te helpen het oude los te laten, en zich voor te bereiden op en te openen voor het nieuwe.
Ging het echt zo? Ik weet het niet. Maar het lijkt me prachtig en wie vierhandenmassage ervaart, houdt het zeker voor mogelijk. Want zo veel handen alleen voor jou: dat is helend. Bij de vierhandenmassage is het niet een heel dorp, en ook geen etmaal, maar wel vier handen een uur lang....

In de vierhandenmassage ervaar je deze intentie: helpen het oude los te laten, en het nieuwe te verwelkomen.

 
Deze massage is bijzonder geschikt voor iedereen die iets te vieren heeft. Of een speciale periode in zijn of haar leven wil afsluiten en klaar is voor iets nieuws. En eigenlijk voor iedereen die een intense massagebeving wil meemaken!
De vierhandenmassage is een bijzonder cadeau voor mensen die een overgangssituatie doormaken, voor jezelf of voor iemand die je dierbaar is.
 

De vierhandenmassage heeft een duidelijke opbouw. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor intuïtieve invulling.

 
De masseurs verwelkomen de gemasseerde en dekken hem of haar warm toe. Na een korte voorbereiding volgt een massage met warme olie; eerst de achterkant van het lichaam, daarna de voorkant. De masseurs voegen hun eigen kwaliteiten samen in afstemming. De masseurs gaan regelmatig gelijk op. Op andere momenten neemt een van hen het voortouw. En dan geeft vooral hij of zij de massage vorm, ondersteund door de tweede masseur. Uiteindelijk ontstaat zo een harmonieuze totaalervaring voor de gemasseerde. De masseurs werken tot slot samen rustig toe naar een afronding. De vierhandenmassage wordt ondersteund door muziek afgestemd op deze massagevorm.
 

Praktisch

 
Bij vierhandenmassage zijn er verschillende mogelijkheden.
  • Ik masseer jou samen met een door jou meegebrachte tweede masseur. De tweede masseur heeft massage-ervaring. Ik coach hem/haar voor en tijdens de massage. Tijdsduur: 2,5 uur. Kosten € 140
  • Jullie hebben allebei massage-ervaring. In een lange sessie zijn jullie beurtelings gemasseerde en (samen met mij) masseur. Zo ervaren jullie allebei hoe bijzonder het is om deze massage te ontvangen én leer je hem te geven! Met ruim tijd vooraf voor uitleg en afstemming, en tussendoor en achteraf voor navoelen en nabespreken. Tijdsduur: 4,5 uur (13.00 - 17.30 uur). Kosten: € 280, - (voor 4,5 uur + veel warme olie).  Dus € 140 per persoon.
 
Heb je belangstelling? Voor meer informatie of reservering kun je me bellen, zie de gegevens onder Contact.
Deel deze website!
Facebookpagina van de school: