Intuïtieve Massage Margrit Siemerink

Introductie Intuïtieve Massage

Speciale aanbieding: de introductiesessie

alternatief voor de introductieworkshop


Introductieworkshops zijn door corona niet mogelijk. Om toch de gelegenheid te geven voor een kennismaking bied ik in plaats daarvan een introductiesessie aan, voor de zelfde prijs als de workshop, namelijk 40 euro, voor een sessie van een uur. Eventueel kun je ook met twee personen komen, 80 euro voor twee uur. Je kunt dan onderzoeken of de intuïtieve manier van massage en mijn wijze van lesgeven bij je past.

meld je hier aan

 

Wordt momenteel niet gegeven

Introductie middagworkshop 14.00 - 17.30 uur 

Eerstvolgende introductieworkshop:

nog niet bekend

Een introductieworkshop is open voor iedereen die een keer wil ervaren hoe het is om een intuïtieve massage te geven en te ontvangen. Mensen die belangstelling hebben voor het basisjaar van de opleiding krijgen in deze workshop een goede indruk van wat ze kunnen verwachten. Op het programma staan onder andere uitleg, meditatie, oefeningen, demonstratie en uitwisselen van een rugmassage. De workshop duurt 3,5  uur, met tussendoor een korte theepauze. Dit lijkt misschien lang, maar de ervaring leert dat de tijd snel voorbij is.

 
Wanneer: 4 keer per jaar op woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag,
Graag  uiterlijk 1 week van tevoren aanmelden, telefonisch of via email.
 
Kosten: € 40, - 
Benodigdheden:Plantaardige massageolie, een laken en een badlaken. (Massageolie is verkrijgbaar bij de docente.)
 
Locatie: Praktijk Aandacht, De Halve Trom 6, 6678 BW Oosterhout.
 
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 8.
 

Wat is intuïtieve massage?

Ja, wat is dat nou eigenlijk, intuïtieve massage? Het klinkt misschien wel vager dan het is. Eigenlijk is intuïtieve massage heel eenvoudig en concreet. Een simpele uitleg is: masseren met aandacht. De masseur gebruikt daarbij zijn of haar intuïtie. Intuïtieve massage gaat vooral over de kwaliteit van aanraking. Dat begint met de houding en intentie van de masseur. Die stelt zich vanuit rust en aandacht open voor wie de ander is en wat hij of zij nodig heeft. Van daaruit ontstaat de massage. De masseur gebruikt techniek én intuïtie om de massage vorm te geven.

Techniek

Natuurlijk kun je niet masseren zonder massagetechnieken te gebruiken. De School voor Intuitieve Massage reikt beginners een aantal basistechnieken aan die goed te gebruiken zijn bij intuïtieve massage. Meer gevorderde masseurs leren er hun techniek te verfijnen en hun massage te verdiepen. In de opleiding gebruiken we technieken afkomstig uit allerlei verschillende tradities.
Techniek is een hulpmiddel. Het vormt het repertoire of de gereedschapskist waaruit je kunt putten. Maar het gaat er niet alleen om wát je doet. Minstens zo belangrijk is hóe je masseert. Bij intuïtieve massage staat techniek in dienst van het contact.

Intuïtie

Intuïtieve massage begint bij bewustzijn, zo je wilt ‘mindfulness’. Van daaruit stemt de masseur zich af op degene die hij of zij masseert. Bij de massage die van daaruit ontstaat, stelt de masseur zich open voor zijn of haar intuïtie. Die intuïtie is een inspiratiebron. Er zijn veel manieren om je intuïtie te gebruiken. Het kan gaan om allerlei ingevingen die je al masserende krijgt. Je kan er ook bewust naar op zoek gaan. Hoe, dat leer je tijdens de cursussen van de School voor Intuïtieve Massage.
Je kunt als masseur leren die ingevingen gewaar te worden en te gebruiken. Dat betekent niet dat je als masseur ‘zomaar wat doet’, integendeel. Het gaat er juist om te vinden wat ‘past’ voor die persoon, op dat moment. Je zoekt die ander op, door je af stemmen, door je intuïtie te gebruiken en je handen hun werk te laten doen. En zo ontstaat een massage die ‘op maat’ is, een massage die de gemasseerde echt helpt ontspannen of kan raken, net wat er nodig is.
Een massage kan ontspannend zijn, troostend, ondersteunend of opwekkend. En bijvoorbeeld zacht zijn in aanraking of juist stevig. Het intuïtief masseren kan ook in heel kleine aspecten van de massage liggen… Welke nuance past – en dat kan ook gedurende de massage veranderen – kun je niet van te voren bedenken. Je wordt het je gewaar terwijl je masseert. De massage ontstaat al doende; je volgt wat er zich aandient.
Tijdens de massage kun je als masseur van alles waarnemen. En dat gebruiken om je massage nóg meer kwaliteit te geven. Dat kun je leren.
Deel deze website!
Facebookpagina van de school: