Intuïtieve Massage Margrit Siemerink
Intuitieve massage, praktijk, cursussen, opleidingen Nijmegen

Intuitieve massage

Corona maatregelen per 11 mei 2020

* ik plan een half uur tussen twee cliënten om goed schoon te maken en te desinfecteren.

* tijdens de sessie desinfecteer ik regelmatig mijn handen.

* als cliënt graag bij binnenkomst handen wassen en/of desinfecteren.

* kom niet als je covid-19 verschijnselen hebt. Ik zal zelf ook z.s.m. de afspraak afzeggen bij vermoeden van covid-19.

 

Intuitieve massage

Voor wie?

Mensen komen voor massage vanuit allerlei beweegredenen.
Bijvoorbeeld omdat ze hun lijf weer als geheel willen voelen en contact willen maken met hun lijf, omdat ze veel hoofdwerk doen.
Of omdat ze een zware tijd doormaken door bijvoorbeeld ziekte of verlies: de massage kan dan een helende steun en troost zijn voor een lichaam dat veel verdriet moet verwerken.
Of omdat ze (vaak) spanning in hun lichaam voelen. Of rug-, schouder-, nek-, hoofdpijn- of andere klachten hebben: de massage kan helpen om te ontspannen en veel verlichting geven.
Of gewoon omdat ze lekker gemasseerd willen worden.

Intuïtieve massage is niet gericht op het verhelpen van lichamelijke klachten. Daar wordt ook niet op gewerkt. Wel kan de massage helend werken en verlichting geven, doordat het hele lichaam aandacht krijgt en kan ontspannen, waardoor het pijnlijke of beschadigde lichaamsdeel weer meer bij het lichaam kan gaan horen.

Hoe gaat het?

Een massagesessie duurt doorgaans in totaal anderhalf uur. Korter of langer kan ook, als dat passend blijkt te zijn. Als je voor de eerste keer komt, bespreken we eerst kort de aanleiding van je komst, wat je hoopt te vinden. Ook leg ik dan kort uit hoe het geheel verloopt.

De massage is in principe op de blote huid, eerst zonder olie, later met olie. Het is fijn als je zo veel mogelijk kleding uitdoet. Kleding aanhouden kan ook. Dan werk ik zonder olie, met aanraking en contact, en masseer bijvoorbeeld alleen de voeten met olie.

Je gaat liggen op een schoon laken op een matras. Ik dek je toe en zorg ervoor dat je het warm genoeg hebt. Meestal lig je het eerste deel van de massage op de buik en het tweede deel op de rug. Als je ergens een extra kussen nodig hebt, hoor ik dat graag.
Vervolgens neem ik een paar minuten de tijd om me af te stemmen, en me te openen voor wat zich aandient. Daarna ga ik masseren zoals het in me opkomt. Ik laat de massage ontstaan vanuit het contact dat ik voel en vanuit mijn handen; wat mijn handen willen doen.
Soms zet ik muziek aan, soms niet.

Het is altijd belangrijk dat je je vrij voelt om te zeggen wat er is. Als iets niet goed voelt of te hard of te zacht is, als je het koud krijgt, of warm. Als iets je stoort of in beslag neemt, als er beelden of woorden of gevoelens zijn die je wilt benoemen. In principe masseer ik zonder woorden, soms vraag ik of het niet te hard is, wat er in je omgaat, hoe het gaat. Belangrijk is dat er mag zijn wat er is, en dat je uiting kunt geven aan wat er is, als je daaraan behoefte hebt. Alles mag er zijn.

Bij het afstemmen open ik me voor wat er past. Ik open me voor intuïtie, ik vertrouw erop dat naar me toekomt wat voor jou passend is. Ik nodig ook alles wat goed voor jou is uit om door mij heen te stromen, via mijn handen naar jou toe. Daar is niets zweverigs aan, dat is wat ik doe. Intuïtie kun je zien als een samengaan van impuls en inzicht. Ik heb ingevingen, ik neem die waar en ik kijk zorgvuldig met mijn inzicht of het klopt, of het past. Ik luister met mijn handen heel zorgvuldig naar je lichaam, ik zoek je op, telkens weer, en ik kijk wat er in de massage kan ontstaan, wat heilzaam is.

Na ongeveer een uur en een kwartier rond ik de massage af. Je kunt dan nog even blijven liggen en navoelen. Ik haal intussen een kopje thee. Tot slot praten we kort even na.

Na een stevige massage is het aanbevolen om de hele dag veel water te drinken (2 liter).
 

Deel deze website!
Facebookpagina van de school: