Intuïtieve Massage Margrit Siemerink

Onderstaande is momenteel helaas niet mogelijk

Het Intuïtiejaar

Het intuïtiejaar bestaat uit 8 dagen van 6 uur, van oktober tot mei, één keer per maand. Tussen de trainingsbijeenkomsten door kunnen de deelnemers oefensessies afspreken waarin ze oefenen wat op de voorgaande trainingsbijeenkomst is aangereikt.
We beginnen de dag met meditatie en oefeningen. Deze zijn soms kort, soms lang, afhankelijk van de behoefte. In deze meditatie en oefeningen bereiden we ons voor op het thema van de betreffende dag. Er is tijd voor uitwisseling van ervaringen. Dan volgt een massagedemonstratie en een massage-uitwisseling. Halverwege de dag is er een pauze van circa 45 minuten.
Bij het intuïtiejaar is een individuele sessie/oefenmassage bij de docente inbegrepen.

Inhoud Intuïtiejaar

1e dag: Kennismaken; werken met beelden en kaarten. Hoe kun je je openstellen voor een beeld of symbool. Hoe werk je daar vervolgens mee in de massage. Hoe vind je betekenis, hoe verbind je je ermee?

2e dag: Eigen lichaamssignalen verkennen; eigen energie volgen. Je aandacht regelmatig richten op wat je waarneemt in je eigen lichaam. En erop vertrouwen dat wat je aandacht trekt een leidraad kan zijn in de massage.

3e dag: Combineren. Werken met beelden en kaarten en lichaamssignalen. Oefenen in het bij je houden van een beeld tijdens de massage en tegelijkertijd waarnemen van lichaamssignalen.

4e dag: Kijken naar het lichaam van de persoon die gemasseerd wordt: wat trekt je aandacht als je onbevangen kijkt; hoe werk je daarmee zonder te interpreteren en zonder te willen corrigeren? Deze les kijken we samen naar verschillende ruggen.
5e dag: Vervolg: kijken naar het lichaam II.

6e dag: Voelen. Je volledig laten leiden door je handen. Je aandacht zoveel mogelijk in je handen, zodat je kunt voelen wat er te voelen valt en je handen kunt volgen.

7e dag: Combineren: kijken – voelen – beeld – lichaamssignaal.

8e dag: Afsluiting. Ook in de afronding van de massage je intuïtie volgen : wat past nog ? Het belang van zorgvuldig en duidelijk afronden en loslaten en afstand nemen. Het belang van tijd en ruimte voor navoelen. In de cursus: afronden wat nog is blijven liggen in de vorige bijeenkomsten, dieper ingaan op vragen die nog leven. Afscheid 

Inhoud en volgorde onder voorbehoud. De definitieve inhoud wordt uiteindelijk mede bepaald door de vraag vanuit de groep. De inhoud zal ook elk jaar verschillen, omdat er steeds andere aspecten uitgelicht worden, en andere oefeningen en massagemogelijkheden worden aangeboden.

Praktische informatie

Wanneer: 8 dagen, één keer per maand, van 10.00 - 16.00 uur, of 12.00 tot 18.00 uur in overleg. Oktober tot mei, zie voor data de agenda.

Kosten: (incl. één individuele sessie): 690 euro. Betaling in termijnen is in overleg mogelijk, tegen administratiekosten.

Benodigdheden: Plantaardige massageolie, een laken en een badlaken. (Massageolie is verkrijgbaar bij de docente.)

Locatie: Praktijk Aandacht, De Halve Trom 6, 6678 BW Oosterhout.

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 8.

 

Deel deze website!
Facebookpagina van de school: