Intuïtieve Massage Margrit Siemerink
Intuitieve massage, praktijk, cursussen, opleidingen Nijmegen

Intuïtieve massage

Liefdevolle aanraking, daar gaat het hier over. Een mens heeft aanraking net zo nodig als voeding. Broodnodig. Een baby die niet aangeraakt wordt, verkommert. Dat geldt ook voor volwassenen!

Bij Intuïtieve Massage staat de liefdevolle aanraking voorop. En vanuit die liefdevolle aanraking ontstaat een massage op maat, precies passend bij de ontvanger. In mijn Praktijk Aandacht kun je deze massage ontvangen, In de trainingen die ik geef kun je deze massage leren geven. Je leert te masseren vanuit een meditatieve houding, je leert basis massagetechnieken die ruimte geven voor intuïtieve invulling. En je leert hoe je je kunt openen voor intuïtie.
 

Technieken

We gebruiken eenvoudige technieken die geschikt zijn en ruimte geven voor een intuïtieve benadering. Deze technieken zijn verzameld uit diverse stromingen, bijvoorbeeld Klassieke Massage, Zweedse Massage, Indiase Massage, Esalen Massage, Shiatsu en Polariteitsmassage.

Intentie: bevestigen, afvoeren, verbinden

Bij het toepassen van deze technieken gaat de masseur steeds terug naar de drie basisintenties van de intuïtieve massage, namelijk:
  • Helpen losmaken en afvoeren van vastgezette spanning en afvalstoffen.
  • Met liefdevolle handen bevestigen en laten voelen: ‘dit ben jij, je mag er zijn’.
  • Verbinding maken tussen de verschillende delen van het lichaam, alles bij elkaar laten horen, helpen het lichaam weer als één geheel te ervaren.

Massage als avontuur

Elke massage is een avontuur.Een telkens unieke afwisseling van licht en stevig masseren, van handen laten rusten, van vlotte en trage bewegingen, alles afgestemd op degene die gemasseerd wordt. De masseur gaat al masserend en voelend op zoek naar wat past. De massage kan heel licht zijn, en ook heel stevig, en alles er tussenin. Het tempo kan vlot zijn, maar ook heel traag, en alles er tussenin.

Traag en saai

Een belangrijk leerpunt is vaak om als masseur traag en saai te durven zijn. Juist traagheid en herhaling brengen ontspanning, helpen de ontvanger te voelen en bij het gevoel te blijven. Ik zie bij veel masseurs de drang om (te) veel te willen doen, de neiging om hard te werken, om allerlei verschillende technieken te willen inzetten. In deze drang om veel te geven, mist men vaak het werkelijke contact. Juist in rust kun je de ander ontmoeten en de massage vanuit contact laten ontstaan.

Moederenergie

Als masseur zoek je ‘de universele moederenergie’ op in je zelf. Daarvoor hoef je geen vrouw te zijn, ook mannen hebben moederenergie. Om liefdevol en toch met gepaste afstand te kunnen masseren, is het nodig uit het persoonlijke in het universeel menselijke te gaan. Je neemt als masseur afstand als persoon, je stapt denkbeeldig terug, zodat de universele liefde van mens tot mens kan gaan stromen. Deze liefde is heilzaam voor de cliënt, voor de masseur, en voor de wereld om ons heen.
Deel deze website!
Facebookpagina van de school: