Intuïtieve Massage Margrit Siemerink

EFT

Vanaf 2013 ben ik me aan het verdiepen in EFT (Emotional Freedom Techniques), een methode om stress en pijn (lichamelijk en emotioneel) zelf ter plekke te kunnen verminderen. In EFT wordt aanraking met therapie gecombineerd, iets wat ik zelf al jaren doe in mijn werk. Het verschil is dat de cliënt EFT ook zelf thuis kan doen. Vanuit groot enthousiasme over mijn eigen bevindingen met EFT ben ik  bij Novet  de EFT-opleiding gaan doen. Deze opleiding heb  ik in juni 2014 met goed gevolg afgerond, zodat ik sindsdien EFT kan aanbieden in mijn praktijk Aandacht.

Sinds november 2015  heb ik  de Novet certificeringsprocedure afgerond en ben ik Novet- gecertficeerd EFT  therapeut. https://official-eft.nl/

 

Hieronder wat meer informatie over EFT.

Met EFT kun je zowel emotionele problemen als lichamelijke klachten aanpakken. EFT werkt bijvoorbeeld bij fobieën en angststoornissen, depressie, presentatieangst en faalangst, trauma's, PTSS en pesten, stressklachten, eetstoornissen en verslavingen. Maar ook bij rugpijn, hoofdpijn en migraine, andere pijnklachten, allergieën en nog veel meer.

Zo'n lange opsomming van verschillende problemen waar EFT bij helpt, klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Bovenstaande klachten hebben allemaal (deels) te maken met stress en hoe die stress zich bij jou uit. EFT doorbreekt de vicieuze cirkel van stressor en stressrespons.

Het basisprotocol van EFT is eenvoudig te leren als zelfhulpmiddel. Na een consult snap je hoe je het kunt toepassen. Een EFT-consult heeft nog een voordeel: met hulp kom je snel tot de kern van je probleem. Dit kan lastig zijn in je eentje. Daarnaast is het plezierig om door het proces geleid te worden en duidelijk resultaat te ervaren. EFT werkt bij iedereen die enigszins bij zijn/haar gevoel kan.

Lees meer over EFT

 

 

 

 

Deel deze website!
Facebookpagina van de school: