Intuïtieve Massage Margrit Siemerink

Onderstaande is momenteel helaas niet mogelijk

Het Themajaar

Het themajaar bestaat uit 8 dagen van 6 uur, van oktober tot mei, één keer per maand. Tussen de trainingsbijeenkomsten door kunnen de deelnemers oefensessies afspreken waarin ze oefenen wat op de voorgaande trainingsbijeenkomst is aangereikt.
We beginnen de dag met meditatie en oefeningen. Deze zijn soms kort, soms lang, afhankelijk van de behoefte. In deze meditatie en oefeningen bereiden we ons voor op het thema van de betreffende dag. Er is tijd voor uitwisseling van ervaringen. Dan volgt een massagedemonstratie en een massage-uitwisseling. Halverwege de dag is er een pauze van circa 45 minuten.
Bij het themajaar is een individuele sessie/oefenmassage bij de docente inbegrepen.

Inhoud themajaar

1e dag: Het eerste contact. Kennismaking. Het begin van massage: het effect van de wijze van toenadering in het begin op de hele massage. Diverse aanrakingstechnieken voor de start. Bewust contact voelen en opzoeken. Werken met symbolen als ingang voor intuïtie.

2e dag: Aandachtsbalans. Met aandacht bij jezelf zijn. Van daaruit je aandacht uitbreiden naar de ander. Je eigen energie voelen en volgen, in afstemming op de ander. Balans tussen speelsheid en respect. Balans tussen  behoedzaamheid en nonchalance. Doen wat voor de hand ligt. Steeds als masseur zorgen dat je goed voor jezelf zorgt, dat wat je doet geen moeite kost of spanning geeft. Werken met eigen lichaamssignalen als ingang voor intuïtie.

3e dag: Intuïtiekanalen openen en combineren. Uitgebreide les over de verschillende manieren om intuïtie te ontvangen. En hoe deze te combineren. Onder andere werken met kaarten, met ‘voorzicht’, met woorden, met het gevoel in je handen volgen.

4e dag: Timing in de massage. Het belang van het juiste tempo in de intuïtieve massage, soms heel traag, soms heel energiek, en alles daartussen, precies afgestemd op de ontvanger: hoe kun je dit leren aanvoelen? Met je handen ‘luisteren’ naar het lichaam van de ontvanger. Het effect van langzaam druk opbouwen en wegnemen. De kunst van versnellen en vertragen in een beweging. Met je handen contact maken en durven wachten op het juiste moment om in beweging te komen.

5e dag: Adem. Met je aandacht bij je adem zijn. Je eigen adem en/of die van de ander volgen. Als masseur doorademen. De adem uitnodigen, met de adem meebewegen. Lichte aanrakingen en strijkingen, en het effect op de adem. De grenzen van licht en stevig opzoeken, in verbinding met de adem. Het belang van afwisselen van licht en stevig masseren. Het opzoeken van grenzen. Werken met de reactie van het lichaam.

6e dag: Details versus de grote lijnen; vloeiende bewegingen en (door)tastende vingers.
Het belang van afwisselen van grote verbindende strijkingen en het zorgvuldig opzoeken en doorwerken van plekken waar spanning en afvalstoffen zich hebben vastgezet. Steeds weer teruggaan naar dezelfde plek. Steeds weer die plek met verbindende strijkingen opnemen in het geheel van het lichaam. De kunst van het durven opzoeken van grenzen. Werken met de reactie van het lichaam.

7e dag: Lichaamswerk (tillen, trillen, bewegen, trekken, schudden). Bij intuïtieve massage gaat het niet alleen om strijk- en druktechnieken op het lichaam van de ontvanger. We werken ook met het lichaam van de ontvanger in beweging brengen. De masseur werkt gedurende de hele massage ergonomisch, met beweging en gewicht, met zorg voor zichzelf, zonder inspanning. Dit in beweging brengen staat deze dag centraal en ook de houdingen daarbij van de masseur. Hoe zorg je als masseur goed voor jezelf?

8e dag: Afsluiting. De afronding van de massage: het belang van een zorgvuldige liefdevolle afstrijking van top tot teen; verbinden van alle chakragebieden. Afronden wat nog is blijven liggen in de vorige bijeenkomsten, dieper ingaan op vragen die nog leven. Afscheid. 

De definitieve inhoud wordt uiteindelijk mede bepaald door de vraag vanuit de groep. De inhoud zal ook elk jaar verschillen, omdat de  thema’s steeds anders worden uitgelicht en andere oefeningen en massageaspecten worden aangeboden.

Praktische informatie

Wanneer: 8 dagen, één keer per maand, van 10.00 - 16.00 uur. Oktober tot mei. Zie voor data de agenda.

Kosten: (incl. één individuele sessie): 690 euro. Betaling in termijnen is in overleg mogelijk, tegen administratiekosten.

Benodigdheden: Plantaardige massageolie, een laken en een badlaken. (Massageolie is verkrijgbaar bij de docente.)

Locatie: Praktijk voor Psychotherapie en Intuïtieve Massage, De Halve Trom 6, 6678 BW Oosterhout.

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 8.

 

Deel deze website!
Facebookpagina van de school: