Intuïtieve Massage Margrit Siemerink

Onderstaande is momenteel helaas niet mogelijk

Opzet opleiding intuïtieve massage

De opleiding Intuïtieve Massage bestond tot nu toe uit een basisjaar en een aantal vervolgjaren. Vanaf zomer 2020 wordt de opzet voorlopig gewijzigd.

De opleiding wordt dan een leerweg, met als start een massageweek in Frandeux, en daarna een aantal jaren een leer-oefen groep in mijn praktijk in Oosterhout. Eventueel aangevuld met privé les in kleine groep, en/of individuele supervisie sessies.

De massageweek in Frandeux kan ook los gevolgd worden, als training voor persoonlijke ontwikkeling. Ook de vervolgjaren zijn los te volgen na het afronden van de massageweek. Het doel van de opleiding/leerweg is om mensen steeds verder in te wijden in ‘de fijne kneepjes’ van intuïtieve massage en daardoor ook in eigen groei en bewustwording. De opleiding is niet speciaal gericht op het vestigen van een eigen praktijk en biedt daar ook geen begeleiding bij. Maar het kan wel zeer goed als bijscholing dienen.

Certificaten

Wie twee maal de massageweek en twee vervolgjaren goed doorloopt, ontvangt een certificaat voor het voltooien van de Driejarige Opleiding Intuïtieve Massage.


Inhoud Massagaeweek en vervolgjaren

In de massageweek behandelen we de basis van Intuïtieve Massage. De basistechnieken worden uitgelegd en geoefend bij de verschillende lichaamsdelen: rug, armen, hoofd, benen, voorkant en voeten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan intuïtieve ontwikkeling; hoe open je je voor intuïtie, wat zijn de verschillende ingangen naar intuïtie, welke daarvan passen bij jou, hoe kun je dat toepassen in de massage.

In de vervolgjaren worden diverse thema's  verder belicht, verkend en uitgediept. In het Chakrajaar gebeurt dat aan de hand van de chakra's en de bijbehorende lichaamsgebieden, waarbij ook de technieken en de vertrouwdheid met betrekking tot de verschillende chakragebieden worden verruimd en verdiept.

In het Themajaar staat bij iedere bijeenkomst een thema centraal, dat dan via oefeningen, demonstratie en uitwisseling meer eigen gemaakt wordt. Voorbeelden van dergelijke thema's zijn: toenadering maken / grenzen verkennen en respecteren / intuïtiekanalen openen en combineren / hoe licht en hoe stevig en de afwisseling daarvan / details versus grote lijnen / vloeiende bewegingen / aandachtsbalans - nabijheid en afstand / speelsheid, enz.. 

In het Intuïtiejaar staat in alle lessen de intuïtie centraal. Op welke manieren kun je je openen voor intuïtie, wat kan je daarbij helpen? Al doende ervaar je hoe je meer intuïtief te werk kunt gaan.

 

Deel deze website!
Facebookpagina van de school: